Plănuiește-ți vacanța la

Cheile Grădiștei

Pentru început, alege o stațiune în care vrei să te cazezi

Resort Resort Fundata
Resort Resort Moieciu
Pasul următor: alege o unitate de cazare

Plănuiește-ți vacanța la

Cheile Grădiștei

vreau să mă cazez în Resort

Pentru câte persoane vrei să rezervi?

Ai la dispoziție unități de cazare din care să alegi

Alege tipul și numarul de camere dorite!

Înapoi: alege alt resort
Pasul următor: perioada și durata

Plănuiește-ți vacanța la

Cheile Grădiștei

vreau să mă cazez în Resort
la , într-un grup de persoane

În ce perioadă să te așteptăm?

Înapoi: alege altă unitate de cazare
Pasul următor: date personale

Plănuiește-ți vacanța la

Cheile Grădiștei

vreau să mă cazez în Resort
la , într-un grup de persoane , în perioada
Înapoi: alege altă perioada și durată
Trimite cererea de rezervare

23°
15°  25°
Joi
15°  24°
Vineri
15°  24°
Sâmbătă
15°  26°
Duminică
15°  21°
Luni
Rezervă
acum

povestea noastră
O afacere de familie

O pensiune mică și un tractor. Cu ele pleca la drum Ovidiu Gârbacea, pentru a da viață unei zone de o frumusețe spectaculoasă, punând-o pe harta turistică a României.
În 2017, Cheile Grădiștei Moieciu & Fundata reunesc peste 370 de camere și 800 de locuri de cazare, iar terenurile de fotbal și de tenis, sala sporturilor și arena de biatlon fac din această stațiune o destinație unică.

Dar cum arată drumul unui antreprenor în turism? Ce îl motivează și unde își găsește inspirația?

În cazul lui Ovidiu Gârbacea, disciplina și pasiunea pentru sport au fost surse de energie inepuizabile. Multiplu campion național la schi fond, campion universitar și campion balcanic, antrenor al Lotului Olimpic cu rezultate remarcabile, se retrage și pune bazele unei afaceri pe cont propriu alături de soția sa, Dorina.

Începe în 1993, cu exploatări forestiere, și continuă cu investiții hoteliere în zona Cheile Grădiștei Moieciu, iar în 2006 își dă seama că are nevoie de o infrastructură complexă pentru a satisface nevoile turismului de grup.
Dar cum arată drumul unui antreprenor în turism? Ce îl motivează și unde își găsește inspirația?
Prin urmare, decide să cumpere un teren situat la 1300 m altitudine, în mijlocul unui peisaj spectaculos, și începe construcția celuilalt pol al resortului: Cheile Grădiștei Fundata. O investiție inspirată, dar și un act de curaj: aventura de a aduce apă curentă și curent electric în zonă a fost ca un joc de strategie, la nivel avansat.
Pasiunea pentru sport l-a însoțit toată viața.
În zonă, am văzut că mai erau câțiva copilaşi care făceau iniţiere în biatlon sau schi fond şi nu aveau niciun fel de condiţii. Atunci m-am hotărât să fac ceva, să văd ce se întâmplă. Am lucrat vreo şase ani la tot ce este acum. Nici drum de acces nu exista, doar nişte locuri părăsite. Eu am cumpărat teren, pe rând, de la particulari şi am dat din nou viaţă zonei.
Piesa de rezistenţă a Complexului turistic Cheile Gradistei Fundata este astăzi un poligon de biatlon, cu pârtiile de schi fond aferente, care a intrat în circuitul internaţional la Festivalul Olimpic al Tineretului European (2013). În 2006, Ovidiu Gârbacea organiza pentru prima oară Cupa Cheile Grădiştei la schi fond şi biatlon, cu participare numeroasă şi premii pe măsură.
Când nu ai baza amenajată, cu pârtii bine făcute şi cu zăpadă bine făcută, umblând prin pădure faci orientare turistică, faci schi de tură, dar, în niciun caz, schi fond şi biatlon”, povesteşte fostul antrenor. "Acum avem deja competiţii organizate: turneele finale ale Cupei României la volei masculin şi feminin sau Campionatele Balcanice de Baschet juniori. Suntem pregătiți și pentru alte propuneri, din alte zone sportive .
De la o pensiune și un tractor, până la unul dintre cele mai mari și complexe proiecte turistice din România, a fost mult mai mult decât un pas: muncă, pasiune, inspirație, pragmatism, viziune, răbdare, energie și adaptare. La Cheile Grădiștei, toate acestea se simt în aer - vă așteptăm să fiți oaspeții noștri!

Ovidiu Gârbacea
               
Află primul ce e nou
Trimite
Copyright © 2017 Cheile Grădiștei. Toate drepturile rezervate.